Twee inbrekers op heterdaad aangehouden

donderdag 6 juli 2017

Drachten - Agenten hebben donderdagochtend 6 juli op de Jan Gelinde van Blomstraat en het Noorderend in Drachten twee jongemannen, 16 jaar (Drachten) en 17 jaar (zonder vaste woon- en/of verblijfplaats) aangehouden. Ze worden verdacht van inbraak in een woning.

Agenten kregen een melding van een verdachte situatie in de Jan Gelinde van Blomstraat. Toen ze een kijkje namen renden beide jongens weg. De 16-jarige kon direct worden aangehouden maar de 17-jarige wist te ontkomen. Er was ondertussen contact met de 26-jarige bewoner en er bleek bij hem ingebroken te zijn. De verdachte had spullen bij zich die uit de woning van de 26-jarige kwamen. Meerdere agenten zochten in de omgeving naar de 17-jarige. Op het Noorderend troffen ze de tweede verdachte aan. Hij bleek papieren bij zich te hebben van de 16-jarige. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachten zitten vast. De politie doet onderzoek. 

Woninginbraken hebben een grote impact op het gevoel van veiligheid. Op onze site kunt u meer informatie vinden over woninginbraken. Er staan onder andere preventietips, uitleg over verschillende inbraakmethoden en wat u moet doen als er is ingebroken. 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Drachten | 112 alarmeringen Drachten | Goedkoop Tanken in Drachten | Supermarkten in Drachten | Weerbericht Drachten