Mannen aan de haal met lokfiets

vrijdag 15 mei 2015

Garyp - De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden voor diefstal van een lokfiets. Donderdagochtend was de lokfiets in beweging vanaf de bushalte langs de N31 bij Garyp.

De lokfiets bleek een eindje verderop weggezet te zijn.Donderdagavond werd de fiets wederom vervoerd, maar met iets meer snelheid. Bijde Tjaardaflat in Drachten stond de fiets stil. Toegesnelde agenten zagen tweemannen op het parkeerterrein staan. De achterklep van hun busje stond open. Defiets hadden ze vastgezet en de sleutel zat in de broekzak van de 39-jarige manuit Leeuwarden. Hij en zijn compaan, een 30-jarige man uit Gorredijk, werdenaangehouden voor diefstal. In de auto werden ook acht bolletjes drugs gevonden.Die werden in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie zet al geruime tijd vrijwel voortdurendgeprepareerdegoederen (ook wel lokmiddelen) in. Deze worden continu geobserveerd via eenplaatsbepalingsysteem. Technische snufjes kunnen in talloze producten wordengebruikt om veelvoorkomende criminaliteit aan te pakken.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Drachten | 112 alarmeringen Drachten | Goedkoop Tanken in Drachten | Supermarkten in Drachten | Weerbericht Drachten